Jaký otec, takový synek.

Jablko nepadlo daleko od stromu. Nečas se svou verzí „zkázy světa“ nezadá s Václavem Klausem. Tvrdit, že volby pravice prohrála kvůli nepopulárním reformám je stejné, jako tvrdit, že útok airsoftovou pistolkou byl atentát.

Na prezidenta útočil prý šílenec. A šílenci si myslí, že za prohru mohou reformy. Jak hluboký je to omyl nebo jak těžká je to urážka ega? Klaus všechno kdysi začal a Nečas to skvěle dokončil.

Když neúspěch budete před lidmi svalovat na nesprávný důvod, jste buď arogantní hlupák co nevidí vlastní chyby anebo alibista, co si nevidí na špičku nosu. Probudí se oba pánové někdy do reality? Nejspíš ne. Oba zůstanou přesvědčení, že za všechno můžou komunisti.

To, že pravice šla ke dnu kvůli tomu, jak zdevastovala tenhle stát během své vlády, jak zrychlila tempo zadlužování, jak se kradlo ve velkém a naplánovalo se nechat to zaplatit občany, jak arogantně a bez špetky zdravého rozumu, ačkoliv příkladů kolem nás bylo mnoho, se dělaly změny v daních, penzijních programech a spoustě dalších záležitostech… to prostě vláda nechápe a nevidí. Oni to mysleli dobře. Otázka je: „s kým“.

Teď to vypadá, že opravdu by mohl začít hon na čarodějnice. A jistě nějaký hon začne. Ovšem oba zmiňovaní pánové si myslí, že jich se to netýká. Bohužel, škodit státu ještě nějakou dobu oba budou. Že po nich možná po konci jejich kariéry neštěkne ani pes, si nejspíš žádný nepřipouští. Protože za jejich neúspěch může někdo jiný…

P.S. Ale jedno se jim upřít nedá. Vyorali dvě - vskutku těžko zahladitelné - brázdy do českých dějin. Jednu negativní pro národ, druhou pozitivní pro lumpy a darebáky.  

Autor: Aleš Baloun | pondělí 15.10.2012 7:00 | karma článku: 24,90 | přečteno: 1236x